Bilpleie

 meguiarsLogo 1

Lakkrens-rubbing-polering-innvedig rens av bil

5098593336 c5472017c4 oSlik beholder du blank, beskyttende lakk: Billakken gir karosseriet en god beskyttelse mot rust, og bilen et pent utseende. Skitt ,forurensning og asfaltstøv legger seg på lakken, gjør den matt og kan føre til overflatekorrosjon. Sol, vasking og kjemikalier tørker ut fettstoffene. Det gjør lakken sprø! Da gir steinsprut og overnevnte påkjenninger større skader. For god beskyttelse av billakken, anbefales det å rense og vokse billakken minimum to ganger pr. år , eller få behandlet bilen hos et bilpleiefirma som utfører langtidsbeskyttelse av lakken .I tillegg er jevnlig vask meget viktig. Foruten skitt ,forurensning og asfaltstøv , veisalt etc, er fugleskitt og insekter blant lakkens fiender.

Fugleskitt etser seg ned i lakken i løpet av kort tid, spesielt under bærtiden ,og kan gi varige etseskader i lakken selv om bilen er polert. Fulgleskitt fjernes lett med kaldtvann hvis den ikke har ligget på for lenge. Insekter består hovedsaklig av proteiner og blod, som er vanskelig å løse opp med vanlige kjemikalier. Tørker insektene inn i lakken, kan disse også gi varige skader. Med regelmessig vask og polering vil lakken holde seg glansfull år etter år !

Selv gammel, matt lakk kan bli som ny: En bil som ikke blir polert regelmessig vil etter noen år få en sterkt oksidert, matt og skjoldete lakk. Likevel er det faktisk mulig og gjenskape den opprinnelige glansen i lakken. Det vil koste deg noen kroner, men det glemmer du fort når du ser resultatet. Her hjelper det ikke med vanlig polering, det er her de profesjonelle bør slippe til.

De har utstyr og kjemikalier som gir matt lakk liv og sin opprinnelige farge tilbake. Husk at vanlig vask og støvsuging blir ikke det samme som å sette bilen bort til profesjonell bilpleie.